info@alpbilge.com.tr
444 43 19

Logo Mind Insight 1.30 Sürüm Duyurusu

Logo Mind Insight 1.30 Sürüm Duyurusu

Logo Mind Insight 1.30 Sürüm Duyurusu

Logo Mind Insight 1.30 Sürüm Duyurusu. Bu sürümde yapılan düzeltme ve geliştirmeler aşağıda yer almakta olup sürüm dosyalarına Buradan erişebilirsiniz.

Genel uyarılar ve sürüm uyarıları bölümlerini okumanız önemle rica olunur.

 

 

Logo Mind Insight 1.30 Sürümü Genel Uyarıları

1.1 İlk kurulumlarda uygulamanın varsayılan portları 443 ve 8443 olacağından, kuruluma başlamadan önce bu portlar   kullanımdaysa (IIS,Skype... gibi programlar tarafından)ilgili uygulamaları durdurarak öncelikle portları kullanılır hale getirmek   gerekmektedir. Kurulum başarıyla tamamlandıktan sonra Logo Mind Insight'ın kullanacağı portlar settings ekranı üzerinden   değiştirilip, 443 ve 8443'ü kullanan uygulamalar çalışır hale getirilebilir. 443 ve 8443 doluyken kurulum yapılması durumunda,   uygulama çalışır hale gelemeyecektir.

 1.2 Kurulum ya da sürüm güncellemesinden sonra Resmon.exe üzerinden, proxy.exe nin portu dinlediğinden emin olunmalıdır.   Proxy.exe nin  sürüm güncellemesinden sonra çalışır hale gelme süresi, sunucunun konfigürasyonuna göre değişiklik gösterebilir.

 1.3 Proxy.exe nin çalışır olduğuna emin olunduktan sonra, uygulamaya erişim problemi yaşanırsa LogoMindSettings.exe   üzerindeki analiz/onar işlemlerinin üzerinden geçilebilir.

 1.4 Hazır model ve hazır raporlarda yapılan değişikliklerin ürünün yeni versiyonunda görüntülenebilmesi için, entegrasyon ana   sayfasından "Yeni Sürüme Göre Güncelle" işlemi yapılmalıdır.

 1.5  1.21 ve sonrasındaki sürümlere direkt geçişler 1.17 ve  üzeri sürümlerden gerçekleştirilebilir. 1.17 öncesi sürümlerden 1.21   ve sonrasına geçiş yapmak için önce en az 1.17 sürümüne, sonrasında 1.21 e geçiş yapılmalıdır. 

 1.6  1.21 ve sonrasındaki versiyonlarda, servislere localadmin bir kullanıcı ile logon olunması gerekmektedir. Bu sebeple   uygulamanın ilk kurulumu yapıldığında, kurulum esnasında localadmin bir kullanıcı adı/şifresine ihtiyaç duyulacaktır. 1.17 ve   üzeri bir versiyondan 1.21 e geçişlerde ise, öncelikle uygulamanın servislerinin localadmin bir kullanıcı/adı şifre ile çalışır hale   getirilmesi gerekmektedir. Sürüm güncellemesi bu işlemden sonra başlatılmalıdır. 

 

 Logo Mind Insight 1.30 sürüm içeriği

 

Kayıt  Nr

Tanım ve Açıklama

1

LMI-911

 

Qlik Sense September 2018 Geçişinin Yapılması

Qlik Sense September 2018 Geçişinin Yapılması

Qlik Sense April 2018 geçişi yapıldı. Bu geçişle birlikte gelen özelliklerden bazıları ;

·         * Qlik sense Insight danışmanı ile veriden türetilebilecek raporlar konusunda görselleştirme önerisi yapan yapay zeka altyapısı tüm kullanıcılar tarafından kullanılabilir hale getirilmiştir.

·         *Sayfaların seçili parametrelerle açılabilmesi için, başlangıçta kullanılacak yer imi (bookmark) seçimi mümkün hale getirilmiştir.

·         * Dokunmatik ekranlı cihazlarda uygulamaların yönetimi için kontrol seçenekleri artırılmıştır. (sağ tık menüsünün açılması gibi)

·         * Sayfadaki kılavuz çizgilerin boyutları ve sayfa ölçeklendirilmesi mümkün hale gelmiştir.

·         * Formül editörü ekranından direkt yardım menüsüne geçiş mümkün hale getirilmiştir.

·         * Formül editöründe kullanılan fonksiyonlar gruplanarak bir liste biçiminde gösterilmeye başlanmıştır.

·         * Harita objesine yoğunluk (Density) katmanı özelliği eklenmiştir.       

·         Geçişle birlikte gelen tüm özellikler için ftp sitemizden Qlik Sense September 2018 Release  Notes dökümanını inceleyebilirsiniz

 

 


 

<