info@alpbilge.com.tr
444 43 19

Logo CRM 1.51.00.00 Yeni Sürüm Duyurusu

Logo CRM 1.51.00.00 Yeni Sürüm Duyurusu

Logo CRM 1.51.00.00 Yeni Sürüm Duyurusu

Logo CRM 1.51.00.00 yeni sürümü duyurusu, Bu sürümde yapılan düzeltme ve geliştirmeler ve detaylara aşağıda yer alan tablomuzdan inceleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

 

ÖNEMLİ DUYURU : 

Logo CRM Risk kontrolünü sağlamak için entegrasyon seti ile bağlanan ERP de risk olarak 'ACCRISKTOTAL' kullanılmakta, dolayısıyla toplam risk tutarına göre kontrol yapılmakta. ERP tarafında risk limiti tanımına göre kontrol yapılmak isteniyorsa, örneğin Sipariş (sevkedilebilir) için ORDRISKLIMIT, sipariş (öneri) için ORDRISKLIMITSUGG, açık hesap için ise ACCRISKLIMIT gibi kullanılmalıdır.

 

- Config Wizard ve Integration Wizard da MsSQL Instance name ile çalışmaması durumunda güvenlik duvarı ve virüs programlarının kapatılması gerekmektedir.

 

- LogoCRMExchangeService çalışmadığı durumlarda Log detayının kurulu olduğu dizin "Denetim masası --> Yönetim araçları --> Windows Logs --> Application" menüsü altından ulaşılması sağlandı.

 

- Firma kayıdında; sevkiyat adresi kodu aynı olan birden fazla kayıt olamaz. ERP'ye senkronize edildiğinde bu adreslerden sadece bir tanesi senkronize edilir. Diğer adresler ile ilgili bir hata gösterilmediği için kullanıcı yanıltmaktaydı. Bu durum için "sevkiyat adres kodu" alanı zorunlu alan haline getirildi. Aktarılmayan adreslerin uyarısı için de ekrana "Aşağıdaki adresler senkronize edilemedi" şeklinde hata mesajı geldi. Ayrıca aktarılamayan her bir adres için "Adres tipi: Sevkiyat adresi, Adres: xxxxx, Hata: ("hata açıklaması") " formatında listelenmesi sağlandı.

 

- Kullanıcıya herhangi bir nesne için yalnızca okuma rolü verildiğinde arka plana bağlı olduğu collection'larda değiştirilemeyeceği için tüm ekranlarda read-only hale gelmekte. Bu durum için örneğin firma teklif menüsü içerisinde kullanılmak isteniliyorsa firmanın üye izinlerinden "teklifler" member seçilip sadece bu member'a yazma izini verilmelidir. Bu durumda firma sadece okuma modunda açılırken teklif detay sayfalarında firma seçilebilmeye başlayacaktır. Ayrıca diğer menüler (etkinlikler, aktiviteler...) içinde yukarıdaki işlem yapılmalıdır.

 

 

Logo CRM 1.51.00.00 Sürüm İçeriği :

 

Kayıt Nr

Tanım ve Açıklama

1

XAFCRM-5395

 

Excel'den veri aktarımı yapılırken, hata alındığında anlaşılabilinir hata mesajları talep edilmekte

Excel'den veri aktarımı yapılırken, hata alındığında kullanıcılara anlaşılabilinir hata mesajı getirilmesi sağlandı.

2

XAFCRM-5494

 

Analizde toplam satırları gösterilip gösterilmesin tercihi eklenmeli.

Analiz detay ekranına adları "Genel toplamlar (kolon)" ve "Satır toplamları" olan 2 adet checkbox eklendi. Seçime göre checkboxlar görünür veya gizli olması sağlandı.

3

XAFCRM-5707

 

LogoCrmExchangeRateService - log detayları talep ediliyor.

LogoCrmExchangeRateService çalışmadığı durumlarda Loglara "Denetim Masası -> Yönetim Araçları -> Windows Logs -> Application " menüsü altından ulaşılması sağlandı.

4

XAFCRM-5914

Baslangic

Başlangıç menü deki "Yaklaşan çalışan doğum günleri" özet bilgisi doğru çalışmamaktadır.

"Yaklaşan çalışan doğum günleri" özet bilgisi sorunu giderildi.

5

XAFCRM-6200

Teklifler

Teklif satışa çevrildiğinde aynı sipariş no üzerinden, LogoCRM' de teklifi güncelleyerek tekrar aynı sipariş no ile Tiger/Go ERP ' ye aktarılması talep edilmekte

LogoCRM de teklifin satış iptal durumuna getirildiğinde Tiger/Go ERP deki sipariş ile bağlantısının korunması sağlandı. Teklif devam ediyor durumuna getirildikten sonra LogoCRM'de yapılan değişikleri aynı sipariş numarası ile Tiger/Go ERP'ye aktarılması sağlandı. <br/> <br/>

6

XAFCRM-6529

 

LogoCRM de firma kartını Tiger/Go ERP'ye senkronize edilirken, hata: ülke bilgileri ERP veritabanında bulunamadı hatası alınmakta

LogoCRM veritabanında bulunan ülke isimleri Türkçe hale getirildi. LogoCRM veritabanında bulunmayan ülkeler ve şehirleri veritabanına eklendi.

7

XAFCRM-6605

 

Kullanıcı ayarlarında firma entegrasyon yönü CRM->ERP seçildiğinde, teklif içerisinden firmaya bağlı sevkiyat adresi eklendiğinde aktarımda hata varsa gözükmüyor

Sevkiyat adresi kodu aynı olan birden fazla kayıt olamayacağı için, "Sevkiyat adres kodu" alanı zorunlu hale getirildi. Aktarılamayan adresler için kullanıcıya uyarı mesajları gönderildi.

8

XAFCRM-6607

Teklifler

Teklif ürününde iletişim vergisi olduğunda genel toplam yanlış hesaplanıyor

Teklif üründe iletişim vergisi girildiğinde, genel toplamın yanlış hesaplaması düzeltildi.

9

XAFCRM-6624

 

Firma seçiminde fatura adresi otomatik gelmiyor ve yanlış olan adres otomatik geliyor

'Teklifler' ve 'Aktiviteler' de firma seçildiği zaman, eğer firmaya ait bir fatura adresi varsa varsayılan olarak bu adres seçilecek. Eğer fatura adresi yoksa listedeki sonuncu adres bilgisi getirildi.

10

XAFCRM-6636

Teklifler

Sipariş olarak ERP ye gönderilen işlem döviz türü, kuru yanlış gönderiliyor.

Sipariş olarak ERP ye gönderilen işlem döviz türü, kuru yanlış gönderilmesi düzeltildi.

 

11

XAFCRM-6690

CRM Rest

Logo CRM Mobil menü geçişleri ve teklif menüsünde yavaş çalışmakta

Logo CRM Mobil menü geçişleri ve tüm rest isteklerinin iyileştirilmesi sağlandı.

12

XAFCRM-6701

 

Alan kopyalama listesine "firmadan destek kaydına" seçeneğinin eklenmesi talep edilmekte

Alan kopyalama listesine "firmadan destek kaydına" seçeneğinin eklenmesi sağlandı.

13

XAFCRM-6707

 

Tekliflerden sevkiyat adresi eklenip, entegrasyonu yapıldığında, entegrasyon bağlantısını ilgili adrese logout-login olana kadar eklememektedir.

Teklif sevkiyat adresi eklendikten sonra entegrasyon bağlantısı sorunu giderildi. <br/>

 

14

XAFCRM-6805

 

Bir kullanıcıda firma yetkisi yok ise firma oluşturamasın ama o firmadan destek , aktivite,..kaydı açabilmesi talep edilmekte.

Kullanıcının firma yetkisi yok ise firma kayıdı oluşturamayacak. Fakat firmaya bağlı olarak (aktivite, destek, teklif ... ) kayıtları açabilmesi sağlandı.

15

XAFCRM-6829

 

Exchange rate service, servisler ekranında çalışıyor görünüyor. Fakat kurlar otomatik gelmemekte

Exchange rate service, mevcut saatten daha önceki bir saat ile çalıştırıldığında günlük kurları getirmiyordu. Hata düzeltildi. <br/>

16

XAFCRM-6856

 

Logo CRM'deki fiyatları kullan parametresi aktif durumdayken Teklife eklenen ürünün adet bilgisi değiştirildiğinde Birim Fiyat sıfırlanıyor.

Hata gerçeklendi XML Settings içerisindeki 5. parametre olan "Logocrm'deki fiyatları kullan" parametresi açık olduğunda teklife eklenen ürünün adedi değiştirildiğinde fiyat sıfırlanıyordu hata düzeltildi.

17

XAFCRM-7092

 

1.50.01 Versiyon'da responsive tema kullanılırken, dock panel ekranı açılmıyor

Responsive temada paneller menüsü üzerinden dock panel açılmak üzere tıklandığında, loading dönüyor fakat panel ekranı açılmıyordu. Hata düzeltildi.

18

XAFCRM-7093

 

LogoCRM üzerinden aktarılan siparişlerde ürün satırına ait ara toplam bilgisi, sipariş satırlarındaki ürün birim fiyatına yazılmakta

LogoCRM üzerinden aktarılan siparişlerde ürün satırına ait ara toplam bilgisi, sipariş satırlarındaki ürün birim fiyatına yazılma hatası düzeltildi.

 

 

<